עתיד פתרונות הביטוח לפרישה - קרנות הפנסיה וביטוחי החיים Marquee  טיפ 5   - עדכונים וטיפים מאתר ביטוח על בטוח
               

פייסבוק דף האתר

ביטוח בבלוג

היום :

 

ביטוח - דף הבית I

 

טיפ השבוע I

הוסיפו למועדפים I

צרו קשר I

טיפ השבוע ספטמבר 2024  III

הטיפים של היועצת קטיה שורצמן

 

 

יועצת הביטוח קטיה שורצמןבעלת ותק של 45 שנה בענף הביטוח הכללי, מתמחה בניהול סיכונים, מתן הרצאות הדרכה, ייעוץ לאתרי אינטרנט, פיתוח פוליסות, חו"ד מומחה, ניהול תביעות ועוד.

 

היועצת קטיה שורצמן

יועץ  ניהול סיכונים בביטוח כללי

הקמה וניהול  אתרי ביטוח


הרשמה לטיפים מהאתר

הרשמה לטיפים מאתר הביטוח

 קבלו את הטיפ השבועי,  לתיבת הדוא"ל שלכם - ללא תשלום

 

 

 

 

שם פרטי

 

 

שם משפחה

 

 

דואר אלקטרוני

 

 

תפקיד

 

 

חברה

 

   

 

 

  


אין להעתיק את הטיפים, לפרסמם או לעשות בהם כל שימוש אחר

  כל הטיפים לשנת 2024

 

 כתבת השבוע:

העליון: פגיעת עגורן ברכב שעצר במקום מותר אינה תאונת דרכים

 

 שמירת זכויות המבטח והמבוטח במפרטי יועצים  ולמבוטח

מאת:  מאת קטיה שורצמן יועצת לניהול סיכונים, מנהלת תביעות מבוטחים ומבטחים, מרצה, מנהלת אתרי ביטוח ומנסחת פוליסות

 

 

איור אילוסטרציה של חיצים עם לוח מטרהיועצי ביטוח מכתיבים לחברות הביטוח תנאים מיוחדים שבמקרים לא מעטים עשויים לפגוע גם באינטרסים של המבוטחים עצמם וגם באינטרסים של חברת הביטוח.

 

כך למשל הגדרה כוללנית ורחבה מדי של  שכוללת בשם המבוטח בביטוח עבודות קבלניות קבלנים, וקבלני משנה ללא אבחנה או בביטוח הרכוש כוללת שוכרים ודיירים באופן גורף עשויה להכשיל את מטרת הביטוח ולחייב את חברת הביטוח בתשלום תביעות   בגין מקרים שבהם לא היתה אמורה לשאת בתשלום או אפילו בחלק מהמקרים לחייב את המבוטח שלא לצורך שתשלום דמי השתתפות עצמית.

 

למשל, ככל שבהסכם השכירות המבוטח מחייב את השוכר לרכוש ביטוח אחריות כלפי צד שלישי וביטוח אחריות מעבידים, כך שהביטוח כילול את זיקת המשכיר עם סעיף פטור מתחלוף לטובתו וסעיף ביטוח ראשוני, הרי שכלילת כל השוכרים בשם המבוטח באופן גורף כוללת לתוך הפוליסה של המבוטח גם את אותו השוכר שהמבוטח מלכתחילה לא התכוון לכול אותו בביטוחיו.

 

כנ"ל בכלילת קבלנים וקבלני משנה באופן גורף בשם המבוטח כאשר לגבי חלק מהקבלנים קיימת התחייבות חוזית של הקבלנים לרכוש ביטוח משל עצמם עם סעיפי פטור מתחלוף וביטוח ראשוני לטובת המבוטח.

 

ניתן למצוא סעיפי הרחבה שלא לצורך דומים בפוליסות ועל כן חשוב להיזהר ולהקפיד בקביעת שם המבוטח לפי הפוליסות השונות ולזכור את האמור: כל המוסיף גורע

 

 

כל זכויות התוכן שמורות לקטיה שורצמן ולהוצאת "הסעיפים הגדולים" © Copyright