|
רישוי | עבודת סוכנים | יועצים ומשווקים פנסיה וחיים | אחריות מקצועית | הקרב האלמנטרי של הסוכנים שיווק ביטוח באינטרנט עשה ואל תעשה באתרי האינטרנט של הסוכנים
מחוזי ת"א א 001255/02 אהוד ירדני נגד שלוח חברה לביטוח בע"מ, פסק הדין ניתן ביום 09/07/2009 ע"י השופטת שרה גדות
כעבור תשע שנים מתחילת עבודתו הודיעה חברת הביטוח לירדני על הפסקת עבודתו בשל שינויים ארגוניים בחברה ובסמוך לסיום עבודתו הוחלט על המשך שיתוף פעולה במתכונת שונה לפיה יקים ירדני "יחידה עצמאית" שתפעל ב-2 מערכות מקבילות האחת, "יחידת סוכנים קיימים" והשניה, "סוכנות ביטוח" המכונה "החממה" – במסגרתה יגייס סוכנים חדשים תמורת עמלות.
תוך תקופה לא ארוכה התגלו חילוקי דעות בין הצדדים, כאשר ירדני טען שחברת שלוח הפרה את ההסכם וניסתה לשכנע סוכנים לעזוב את יחידתו ולעבוד ישירות מולה ואילו החברה טענה שירדני ביטל את ההסכם של כדין.
ירדני הגיש תביעה נגד חברת הביטוח בסך של כ 3 מיליון ₪ בגין הפרה יסודית של ההסכם, חוסר תום לב במטרה לרוקן את ההסכם מתוכן ופגיעה במוניטין של ירדני וחברת הביטוח הגישה תביעה שכנגד ע"ס 4 מיליון ₪.
בית המשפט קיבל את תביעתו של ירדני וחייב את חברת שלוח לפצות אותו בסך של 1,932,617 ₪
|
||||
כל הזכויות שמורות לקטיה שורצמן ולהוצאת "הסעיפים הגדולים" ©Copyright