עתיד פתרונות הביטוח לפרישה - קרנות הפנסיה וביטוחי החיים Marquee  טיפ 5   - עדכונים וטיפים מאתר ביטוח על בטוח
               

פייסבוק דף האתר

ביטוח בבלוג

היום :

 

ביטוח - דף הבית I

 

טיפ השבוע I

הוסיפו למועדפים I

צרו קשר I

בג"צ בעניין הבהרה לגבי צירוף לרבים

היועצת קטיה שורצמן

יועצת הביטוח קטיה שורצמן

 

פתרונות ניהול סיכונים לחברות יזמים, קבלנים ויועצים.

 

בעלת ותק של 35 שנה בענף הביטוח הכללי, מתמחה בניהול סיכונים, מתן הרצאות הדרכה, ייעוץ לאתרי אינטרנט, פיתוח פוליסות, חו"ד מומחה, ניהול תביעות ועוד.

 

 לאתר היועצת

 


הרשמה לטיפים מהאתר

הרשמה לטיפים מאתר הביטוח

 קבלו את הטיפ השבועי,  לתיבת הדוא"ל שלכם - ללא תשלום

 

 

 

 

שם פרטי

 

 

שם משפחה

 

 

דואר אלקטרוני

 

 

תפקיד

 

 

חברה

 

   

 

 

 


 

 

 

 

  


אין להעתיק את הטיפים, לפרסמם או לעשות בהם כל שימוש אחר

 

הבהרת צירוף לרבים – התסכול והבג"צ

הפניה לבג"צ מעידה על תסכול ותחושת מבוי סתום. בפועל בחשיבה אחרת אפשר להגיע לפתרון מוסכם עם הפיקוח לפיו סוכני הביטוח אפילו ירוויחו מהעניין...

 

 

מסמך ההבהרה של הפיקוח על הביטוח בעניין צירוף לרבים

מנהיגי לשכת סוכני הביטוח מצאו את עצמם במצב של חוסר אונים מול הפיקוח בעקבות הבהרה של ראשת הרשות לפיקוח על שוק ההון ביטוח וחיסכון, דורית סלינגר, לפיה נאסר על חברות הביטוח לשלם עמלה לסוכן בגין מבוטח בביטוח פנסיוני קבוצתי (ברירת מחדל) שלא נעשה לאחר ייעוץ פנסיוני כמחויב על פי דין.

 

נושא המחלוקת שבין סוכני הביטוח לבין הרשות נעוצה בתגמול הסוכנים בגין פעולת צירוף מבוטחים שלא בעקבות תהליך שיווק.

 

לשכת סוכני הביטוח ניהלה מגעים שלא עלו יפה עם רשות שוק ההון כדי לשנות את ההבהרה מיום 4/2/2018 החתומה ע"י דורית סלינגר ולאחרונה פורסם, כי לשכת סוכני הביטוח החליטה לפנות למישור המשפטי ולהגיש בג"צ נגד הרשות באמצעות משרד עורכי הדין קסוטו שמתמחה בענייני בג"צ.

 

בהבהרת הפיקוח מיום 4/2/2018 על הביטוח נאמר בין היתר, כי:

 

"... עולה שעבור פעולת הצירוף הסוכנים מתוגמלים בעמלת הפצה שוטפת ולעיתים אף גם בעמלת היקף חד פעמית, כל זאת כאשר פעולת הצירוף לא נעשתה כחלק מהליך שיווק פנסיוני, כהגדרתו בחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ייעוץ, שיווק ומערכת סליקה פנסיוניים), התשס"ה-2005 (להלן – חוק הייעוץ).

...

א.         סוכן ביטוח פנסיוני שמבצע עסקה לגבי מוצר פנסיוני עבור לקוח, בין היתר צירוף למוצר פנסיוני, מחויב בביצוע הליך שיווק פנסיוני כפי שנקבע בהוראות החוק. כחלק מהליך השיווק הפנסיוני עליו לברר את צרכיו של הלקוח ולבחור עבורו את סוג המוצר הפנסיוני, את המוצר הפנסיוני ואת הגוף המוסדי המתאימים לו ביותר וכן לנמק בכתב את המלצתו.

 

ב.         גוף מוסדי רשאי לשלם עמלת הפצה רק במקרה שבו ביצע סוכן ביטוח פנסיוני 'עסקה' כחלק מהליך של שיווק פנסיוני. ככל שלא מבוצע הליך שיווק פנסיוני, גוף מוסדי אינו רשאי לשלם עמלת הפצה.

 

בנסיבות העניין, ובהתחשב, בין השאר, בהיקפה של הפרקטיקה הקיימת, אציין כי אין בכוונתי להפעיל את סמכויות האכיפה הנתונות לי בכל הקשור לפעולת הגופים המוסדיים וסוכני הביטוח הפנסיוני ביחס לעמלת הפצה ששולמה לסוכן ביטוח פנסיוני לפני פרסום הבהרה זו בשל ביצוע עסקה ללא הליך שיווק פנסיוני.".

 

פניה לאפיק של בג"צ מעידה כאלף עדים על תחושת התסכול, המבוי הסתום וחוסר האונים של לשכת סוכני הביטוח. ידוע, כי סיכויי ההצלחה של תביעה בבג"צ לאור ניסיון התביעות שהוגשו נגד הפיקוח על הביטוח בשנים האחרונות הוא נמוך ביותר, אם בכלל.

 

עמדתו של הפיקוח על הביטוח תראה מוצדקת בעיני השופט שישב בדיון ויכריע בתיק, הרי ברור שכל מבוטח זכאי להתאמת המוצר הפנסיוני כאשר הדאגה לפרנסתם של סוכני הביטוח הזוכים לקבל עמלת פרורים בטיפולם בתיק קבוצתי אינה מתגמלת בעבור ייעוץ אישי לכל עמית.

 

התוצאה האפשרית היא שהתביעה שתוגש לבג"צ תדחה אבל הנהלת לשכת הסוכנים תציג בפני חבריה את העובדה שהיא עשתה כמיטב יכולתה על מנת להגן על פרנסתם של הסוכנים, גם אם מחיר הפעולה יהיה כרוך בהגדלה נוספת בגרעון של קופת לשכת סוכני הביטוח.

 

אם תשאלו אותי האם קיימת דרך אחרת? אשיב לכם בוודאי.

 

בראיה כוללת של התמונה תוך התייחסות הן  לצרכים הלגיטימיים של סוכני הביטוח והן לצרכיהם של המבוטחים ניתן להגיע לפתרון מוסכם עם הפיקוח הביטוח.

 

סוכני הביטוח עשויים אפילו לצאת ברווח מהסיפור, לו רק המנהיגות שלכם תתנהל נבון.

 

העניין הוא שעל רעיונות אין זכויות יוצרים...

 

 

כל זכויות התוכן שמורות לקטיה שורצמן ולהוצאת "הסעיפים הגדולים" © Copyright